Evinize ve etrafınıza dahil etmeye çalıştığınız her bitki konuldukları her yere hayat getiren mükemmel dekor parçaları haline gelirler. Ancak tipik ev bitkilerine bağlı kalmaktan korkuyorsanız, evinizi daha yeşil bir hale getirmenin kolay ve az bakım gerektiren bir yolu sukulentlerden geçer. Aşağıda ayrıntılı olarak açıkladığımız sukulentler ile tamamlanacak dört şık proje bulunmaktadır.
-
1 Teraryum
Teraryumlar muhtemelen sukulentler için en popüler kendin yap seçeneğidir. Teraryumların yapımı ve bakımı kolaydır. Aynı zamanda ev için oldukça ideal ve şıktırlar. Kendinizinkini yapmak için önce bir teraryum seçin. Bu üstü açık bir silindir vazo veya kavanoz olabilir ya da kubbe şeklinde bir cam olabilir tercih sizin. Kabın dibine bir çakıl tabakası sürün ve üstüne bir miktar kömür dökün.
Sonra yaklaşık yarım 2 cm kalınlığında olacak şekilde bir temiz saksı toprağı tabakası yayın. Bitki kökleri için parmağınızla toprakta küçük delikler açın ve sukulentleri yerleştirin. Teraryumunuzu biraz güneş ışığı alan bir yere koyun ve sağlıklı olması için toprak kuruduğunda hafifçe sulayın.
-
2 Dikey Bahçe
Dikey bahçeler evinize yeşillik katmanın şık bir yoludur ve sukulentlerle birleşince bakımı oldukça kolaydır. Evinizde bu görünümü yaratmanın yolu küçük, eski bir merdiven kullanmak kadar basittir. Merdiveni istediğiniz gibi boyayın veya lekeleyin ve ardından raf oluşturmak için merdiveni basamaklarına birkaç ahşap plaka ekleyin. Her katına beğeninize uygun sukulentlerle süsleyin ve ne kadar güzel göründüğünü seyredin.
-
3 Ön Kapı Çelenk
Pek çok evde çiçeklerden veya yapraklardan yapılmış çelenkler bulunurken, sukulentlerden oluşan bir çelenk herhangi bir kapıya veya duvar alanına yerleştirildiğinde şık bir ifade yaratır. Bu aynı zamanda tamamlanması kolay bir projedir. İlk önce malzemelerini toplayın. Sukulentler, makas, 25 cm tel çelenk çerçevesi, yosun, nemlendirilmiş toprak, bakır tel, kurşun kalem ve tornavida, çiçek pimleri ve gübre gerekir.
Daha sonra 5 ila 7 cm uzunluğunda sukulent parçalarını kesin. Kesilen kısımların kurumasını, alt kısımlarında nasır oluşturup köklerinden yeni kökler yetiştirmelerini sağlamak için birkaç gün oturmasına izin verin. Çerçeveyi yosun üzerine yerleştirin ve istediğiniz gibi deliklere sukulentleri ekleyin. Bitkileri gerektiği gibi sabitlemek için çiçek pimleri kullanarak köklerin etrafındaki yosunlara bastırın. Büyümeyi engelleyeceğinden bu bitkilerin çok sıkı bir şekilde sabitlenmemesi gerektiğini unutmayın. Çelenk yaklaşık olarak altı haftada bir kez gübrelenir, tamamen kuruduğunda nemlendirmek için 10 dakika suya batırılır çıkarılır.
-
4 Shabby Chic Kuş Kafesi
Evinize sukulentlerle bir başka şıklık katabileceğiniz proje kuş kafesidir. Kuş kafesi bir dekor olarak kesinlikle kendini belli eden aynı zamanda tamamlanması kolay bir projedir. Bu proje için gerekli olan minyatür kuş kafeslerini el sanatları mağazalarında rahatlıkla bulabilirsiniz. İçini ve dışını süslemek için yosunlara, çiçek tutkalı ve sulu toprağa ihtiyacınız olacak.
Bu projeyi yosunu suya batırarak ve daha sonra kuş kafesinin dibine küçük bir miktar yerleştirerek birleştirmekle başlayın. İstenirse kaymadığından emin olmak ve kuş kafesinin altına yapıştırmak için çiçek tutkalı kullanın. Bitkilerin ömrünün korunmasına yardımcı olmak için toprak ekleyin. Sonunda sukulentlerinizi yosun ve toprağın üstüne yerleştirin. Dilerseniz birden fazla sukulentle kalabalıklaştırmayı seçebilir ya da yalnızca bir taneyle işleri basit tutabilirsiniz. Oldukça kolay ve sade bir ürün ortaya çıkarmak işte bu kadar kolay.
0 Comments