Gasteria Little Warty Sukulent Hakkında Her Şey

3 dakikada okuyabilirsin


Gasteria Little Warty’nin adının içerisinde geçen Warty yani siğilli kelimesi sizi korkutmasın oldukça bakımı kolay, dayınıklı ve güzel görünümlü bir sukulenttir. Gasterialar; kalın, sert, sulu “dil şeklindeki” yapraklarından tanınırlar. Gasteria ‘Little Warty’, Avustralyalı David Cumming tarafından geliştirilen melez bir türdür ve Gasteria batesiana ve Gasteria ‘Old Man Silver’ sporudur. 

Gasteria Little Warty yavaş büyüyen etli bir sukulenttir. Yapraklarının ilginç bir parlak plastik görünümü ve hissi vardır. Yaprakları yeşil ila koyu yeşil renklerdedir ve üzerlerinde siğil görünümlü beyaz benekler bulunur. Uzun süre doğrudan güneşte kalırsa yaprak uçları bronz bir renk alacaktır.

  • Familya: Asphodelaceae
  • Alt familya: Asphodeloideae
  • Oymak: Aloeae
  • Cins: Aloe
  • Orjin: Avustralya 
  • Sulama: Toprağı kurudukça.
  • Çiçek rengi: Pembe
  • Toprak pH: Ekileceği toprağın 5.0 –  7.0 pH aralığında olması önerilir. 
  • Dayanıklılık: -1 °C’ye kadar dayanabilirler ancak uzun süreli olarak değil. 7 derecenin altındaki sıcaklıklar pek önerilmez.
  • Büyüklük: 20 cm uzunluğa ve 15 cm genişliğe kadar büyüyebilirler. Ancak Gasteria Little Warty yavaş büyüyen bir tür olduğu için bu büyüklüklere ulaşması oldukça zaman alacaktır. 
  • Güneş: Kısmi güneş gören hafif gölgeli bir yer oldukça uygundur. Yaz aylarında direk güneş almasını engelleyin. 
  • Konum: Hem iç ve hem de dış mekanda yetiştirebilir.

İyi drene edilmiş bir toprak bitkinizin sağlıkla büyüyebilmesi için önemli bir rol oynar. Sukulent yetiştirme ve bakımı konusunda tecrübesizseniz Gasteria Little Warty sizin için güzel bir başlangıç olabilir. Fazla sulamadığınız ve dondan koruduğunuz müddetçe başınızı ağrıtmayacaktır. 

Gasteria Little Warty ÇiçeğiGasteria Little Warty yapraktan, yavru ayırma ya da tohumla çoğaltılabilir. Yapraktan çoğaltmak için, bir yaprağı çıkarın ve yaranın iyileşmesi için biraz zaman tanıyın. Ardından yaprağı, taban kısmı toprağa gömülü olacak şekilde ekin. Bu şekilde ekilen yaprak bir veya iki ay içinde kök salmaya başlayacaktır ve küçük bitkiler oluşacaktır. Yapraktan çoğaltma yöntemiyle büyümeleri oldukça zaman alacağı için pek önerilen bir yöntem değildir. Bunun yerine çıkan yavruları farklı saksılara ayırabilirsiniz. 

Son yöntem olan tohumla çoğaltma da yine yaygın bir yöntemdir, Tohumlar yaz aylarında kumlu, iyi drene edilmiş toprakta ekilmeli ve tam güneşten korunmalıdır. Ekilecek toprağın kompostla zengilenleştirilmesi önerilir. Çimlenme genellikle 8 gün içinde gerçekleşir. Sıvı bir organik gübreye de çok iyi tepki vereceklerdir. 


Paylaşmayı unutma!

Tepkin?

Yorumsuz Yorumsuz
0
Yorumsuz
Sinir şey Sinir şey
0
Sinir şey
Bayıldım Bayıldım
0
Bayıldım
Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Ben Şok Ben Şok
0
Ben Şok
Koptum Koptum
0
Koptum
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm
Mikemmel Mikemmel
0
Mikemmel

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Yazmak İstersiniz?
Kişilik Testi
Hangi ünlüye benzediğini merak edenlere özel sorular dizisi hazırlayın
Quiz
Birazcık daha bilgi yarışması tadında doğru ve yanlış cevapların olabileceği sorular dizisi hazırlayın
Anket
Bir anket hazırlayın insanlar acaba ne düşünüyor hemen öğrenin
Metin
Kontrol tamamen sizde ne yazmak istediğinize siz karar verin
Liste
Yazacak sebebi çok olanlara
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Send this to a friend