Ramazan Ayında Enerjik Kalmak için 5 İpucu

3 dakikada okuyabilirsin


Mübarek üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayı her sene olduğu gibi bu senede de İslam alemi tarafından heyecanla bekleniyor. 11 ayın sultanı Ramazan ayı bu sene Nisan ayına denk geliyor. Her ne kadar bu sene bahara denk geliyor oluşu nedeniyle bunaltıcı sıcaklar olmasa da mevsim değişikliğinin fazlasıyla hissedileceği, gündüz ve gece arasındaki sıcaklık farklarının olacağı bir aya denk gelmekte. Hal böyle olunca oruç tutarken hem vücudunuzun güçsüz düşmesi önleyebilmek hem de mevsim geçişinden etkilenmemek adına bazı hususlarda dikkatli olmamızda fayda var. İşte sağlıklı bir şekilde oruç tutmak ve günlük aktivitelerimizi her zamanki gibi yapmamızı sağlamak için bazı ipuçları.

Yeterli su aldığınızdan emin olun

Vücudumuzun yeterli sıvıya ihtiyacı vardır. Ancak oruç tutarken; sahurda, iftarda ve uyumadan önce su tüketerek onu akıllıca yönetmemiz gerekir. Vücudun oruçluyken bile sıvıları düzgün bir şekilde emebilmesi için yeterince su içtiğimizden emin olmalıyız. Ancak aşırıya kaçmamanızda yarar var. Bu nedenle çok fazla su içmediğimizden de emin olmalıyız.

Şekerli içeceklerden kaçının

Vücudun susuz kalmamasını sağlamanın yanı sıra, özellikle iftarda şekerli içecekler içmek yerine suyu tercih etmelisiniz. Bunun nedeni, bu içeceklerdeki şeker içeriğinin bir kişinin hızlı bir şekilde susamasına neden olabilmesidir. Diyet yapmak isteyenler için Ramazan’da şeker tüketmeyerek kendinize meydan okumanın zamanı geldi. Şeker tüketimini bırakmanız sadece kilo vermek için değil, aynı zamanda daha sağlıklı olmak için de mutlaka şart.

Orucu açarken fazlaya kaçmayın

Unutmayın, orucu açmak, açlık ve susuzlukla geçen bir günün ardından kendinizi kaybederek fazlaya kaçmak için değildir. Dinimiz bile bize orucumuzu açarken alçakgönüllü olmayı öğretir. Kolesterol ve tansiyonun aniden yükselmesine neden olabileceğinden, kızarmış veya yağlı ağır yiyecekleri yemekten kaçının. Midenizin şok olmaması için yararlı besinler ve sade su içeren hurma yiyerek orucunuzu açmanızda fayda var.

Doğru sahur menüsü

Sahur vakti için bir tabak pilav veya kızarmış yiyecekler seçmek iftar saatine kadar tatmin edici gibi görünse de sindirim sistemi için pek iyi değildir. Sindirim sistemi, sonuçta bizi hızla acıktıran tüm yiyecekleri işlemek için çok çalışmak zorundadır.

Bunlar yerine lifli, yoğurtlu, sebze ve meyve ağırlık daha doyurucu ve gün boyu enerji sağlayan bir menü seçmek yararlı olacaktır.

Aktif kalın

Oruç tutmak, fiziksel aktiviteyi azaltmamız ve tembellik etmek için bir bahane anlamına gelmez. Ramazan ayı boyunca dengeli bir şekilde beslenirsek vücudumuz normal şekilde çalışabilir ve çok rahat bir şekilde orucumuzu da tutabiliriz. Yani, sadece uyuyarak oruç kesinlikle tutmayın.


Paylaşmayı unutma!

Tepkin?

Yorumsuz Yorumsuz
0
Yorumsuz
Sinir şey Sinir şey
0
Sinir şey
Bayıldım Bayıldım
0
Bayıldım
Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Ben Şok Ben Şok
0
Ben Şok
Koptum Koptum
0
Koptum
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm
Mikemmel Mikemmel
0
Mikemmel

0 Yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Yazmak İstersiniz?
Kişilik Testi
Hangi ünlüye benzediğini merak edenlere özel sorular dizisi hazırlayın
Quiz
Birazcık daha bilgi yarışması tadında doğru ve yanlış cevapların olabileceği sorular dizisi hazırlayın
Anket
Bir anket hazırlayın insanlar acaba ne düşünüyor hemen öğrenin
Metin
Kontrol tamamen sizde ne yazmak istediğinize siz karar verin
Liste
Yazacak sebebi çok olanlara
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Send this to a friend