Bebeğinizin Gazını Nasıl Çıkarırsınız? Temel Bilgiler, İpuçları ve Pozisyonlar

5 dakikada okuyabilirsin


Bebeğiniz emzirme sırasında veya sonrasında huzursuz oluyor mu? Muhtemelen emdiği sütle biraz hava yutması, onu rahatsız edecek bir şekilde tok hissetmesine neden olduğu içindir. Bebeğinizin gazını çıkartmak önemli bir beslenme adımıdır ve daha iyi hissetmesine yardımcı olacaktır.

Bebeğinizin gazını çıkarmak ve bebeğinizin tam öğününe yer açmak için bu gaz çıkarma ipuçlarını ve pozisyonları deneyin.

Bebeğimin gazını neden çıkarmalıyım?

Her beslenmede bebeğinizin gazını çıkarmak önemlidir. Bebeğiniz anne sütü veya formülüyle birlikte biraz hava yutar. Ancak bu hava kabarcıklarının karnına hapsolmuş olması, yemek yemeyi gerçekten bitirmeden önce kendisini rahatsız ve tok hissetmesine neden olabilir. Bu nedenle, biriken fazla havayı çıkarmak için bebeğinizin gazını çıkarmak beslenme sürecinin çok önemli bir parçasıdır.

Bebeğinizin gazını nasıl çıkarırsınız?

Bebeğinizin gazını çıkarmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu:

  • Kıyafetinizle bebeğinizin ağzı arasında her zaman geğirme bezi veya önlük bulundurarak kıyafetlerinizi koruyun.
  • Bebeğin tükürme ihtimaline karşı elinizin altında bir bez, bebek bezi veya önlük bulundurun.
  • Hafifçe dokunmak veya ovmak çoğu bebeğin geğirmesini sağlayabilir, ancak bazılarının biraz daha sıkı bir ele ihtiyacı vardır.
  • Bebeğinizin midesinin bulunduğu yere yani bebeğinizin sırtının sol tarafına odaklanın.
  • Bebeğinizin beslenmenin ortasında huysuzlanması, yutulan havadan kaynaklanan rahatsızlıktan kaynaklanıyor olabilir ve devam eden bu durum, daha fazla hava yutmasına neden olarak daha fazla huysuzluğa ve muhtemelen tükürmeye neden olur. Bebeğinizin huzursuzlanmasına neden olan şeyin karnındaki bir hava kabarcığı olup olmadığını anlamak için bebeğinizin gazını çıkarmayı deneyin.

Bebeğinizin gazını çıkarmak için en iyi pozisyonlar nelerdir?

Bir bebeğin gazını çıkarmanın üç temel yolu vardır: omzunuzda, yüzüstü kucağınızda veya oturarak. Çocuğunuz için hangisinin işe yaradığını görmek için üçünü de denemeniz faydalı olacaktır.

Omzunuzda: Bebeğinizi omzunuzda sıkıca tutun. Altını bir elinizle destekleyin ve diğer elinizle sırtını ovun. 

Kucağınızda yüzü aşağı bakacak şekilde: Bebeğinizin karnını kucağınıza koyun (karnı bacaklarınızdan birinde, başı diğerinde, yana dönük, başı destekli ve göğsünden biraz daha yüksekte olacak). Bir elinizle bebeği güvenli bir şekilde tutarken, diğer elinizle hafifçe vurun veya sırtını ovun.

Oturarak: Bebeğinizi kucağınızda oturmuş bir pozisyonda, hafifçe öne doğru eğilerek tutun. Bir elinizle sırtını okşarken veya ovalarken diğer elinizle bebeğinizin başını ve göğsünü destekleyin.

Yürüyerek: Bebeğiniz iyi bir baş kontrolüne sahip olduğunda, ayakta dururken ve yürürken onu önünüzde dik tutmayı deneyebilirsiniz. Hafif bir baskı uygulamak için bir elinizi alt kısmının altına ve diğer elinizi karnının üzerine koyun. Bu hareket sıkışmış hava kabarcıklarının salınmasına yardımcı olabilir.

Ne sıklıkla bebeğimin gazını çıkarmalıyım?

Bebeğinizin ne sıklıkla gazını çıkartmanız gerektiği onu nasıl beslediğinize bağlıdır:

Bebeğinizi biberonla beslerken, beslenmenin yaklaşık yarısında en az bir kez veya her 60 veya 90 mililitre bir yeterli olacaktır. Ancak bebeğiniz huzursuzlanıyorsa daha sık gazını çıkartmanız gerekebilir. 

Emzirirken, daha fazla süte yer açmak için bir göğüsten diğerine geçtiğinizde bebeğinizin gazını çıakrtın (hava yutan bir bebeğin sırf rahatsız bir şekilde tok hissettiği için yemeyi bırakıp göğüs değiştirmeyi reddedebileceğini unutmayın). Yeni doğmuş bebeğiniz bir seferde yalnızca bir memeyi mi emiyor? Bebeğinizin emzirmenin ortasında bir kez gazını çıkartmak faydalı olacaktır. 

Bebeğim gaz çıkarmıyorsa ne yapmalıyım?

Bazı bebekler çok fazla hava yutmazlar ve bu yüzden de sık gaz çıkarmazlar. Bazı bebekler, tipik bir bebekle aynı şekilde geğirmelerine gerek kalmayacak kadar gaz çıkarırlar. Bebeğiniz sürekli gaz çıkarmıyorsa ve gaz sancılarından dolayı rahatsız görünmüyorsa endişelenecek bir şey yoktur.

Kaynak: 1


Paylaşmayı unutma!

Tepkin?

Yorumsuz Yorumsuz
0
Yorumsuz
Sinir şey Sinir şey
0
Sinir şey
Bayıldım Bayıldım
0
Bayıldım
Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Ben Şok Ben Şok
0
Ben Şok
Koptum Koptum
0
Koptum
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm
Mikemmel Mikemmel
0
Mikemmel

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Yazmak İstersiniz?
Kişilik Testi
Hangi ünlüye benzediğini merak edenlere özel sorular dizisi hazırlayın
Quiz
Birazcık daha bilgi yarışması tadında doğru ve yanlış cevapların olabileceği sorular dizisi hazırlayın
Anket
Bir anket hazırlayın insanlar acaba ne düşünüyor hemen öğrenin
Metin
Kontrol tamamen sizde ne yazmak istediğinize siz karar verin
Liste
Yazacak sebebi çok olanlara
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Send this to a friend