İtalya’nın Gösterişli Paskalya Yumurtaları

2 dakikada okuyabilirsin


Yumurta çikolata vermek ve almak çoğu Batı ülkesinde bir Paskalya geleneği iken, hiçbir yerde İtalya’dakinden daha göşterişli olanını bulmanız mümkün değildir. 

Paskalya zamanı; İtalya’nın pastanelerinin, süpermarketlerinin ve çikolata dükkanlarının pencereleri, gördüğünüz en abartılı yumurta çikolatalarından bazıları ile doludur. Desenlerle ve çiçeklerle süslenmiş, dev bir yaya sarılmış veya mesajlarla süslenmiş olabilirler. Bazıları 5,5 metre yüksekliğe bile sahip olabilmektedir. 

İtalya’da, Paskalya yumurta çikolatası tarihi

Avrupa’da yumurta çikolata alma ve verme uygulaması 19. yüzyılın başlarında Avrupa’da başladı. Milano’daki süslü yumurta tarifleri geleneği aşçıdan aşçıya aktarılan 100 yıl öncesine dayanan bir şey.

Zaman içinde çikolata üreticileri içi boş yumurtaların içine hediyeler koymaya başladı. Bugün bir süpermarketten satın alınan daha ucuz yumurtalar, genellikle ucuz, küçük biblolar içerirken; daha üst düzey zanaatkar çikolatacılar bir yumurtayı nişan yüzüğünden, araba anahtarlarına kadar her şeyle doldurabilir. Çocuklar çikolata yumurtalarında oyuncaklar alırlar ve Noel günü hediyeleri açma geleneğine bağlı olarak, Paskalya Pazarları’nın açılmasını beklemek alışılmış bir şeydir.

Paskalya’da neden yumurta çikolata verilir?

Yumurtalar uzun zamandır Paskalya ile yakından ilişkili olan Hristiyanlık’ta bereket ve yeniden doğuşun sembolü olmuştur. 50 milyondan fazla Hristiyan’ın yanı sıra zengin bir sanatsal ve mutfak tarihi olan bir ülkede, dekoratif yumurta çikolata geleneğinin güçlü kalması şaşırtıcı değildir. İlkbaharda, yumurta çikolataları İtalya’nın her yerinde, hatta Paskalya hikayesinin belirli öğelerini temsil etmek için yaratılmış bir başka şekerli incelik olan İtalyan Paskalya Ekmeği’ne bile dahil edilmiştir.


Paylaşmayı unutma!

Tepkin?

Yorumsuz Yorumsuz
0
Yorumsuz
Sinir şey Sinir şey
0
Sinir şey
Bayıldım Bayıldım
0
Bayıldım
Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Ben Şok Ben Şok
0
Ben Şok
Koptum Koptum
0
Koptum
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm
Mikemmel Mikemmel
0
Mikemmel

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Yazmak İstersiniz?
Kişilik Testi
Hangi ünlüye benzediğini merak edenlere özel sorular dizisi hazırlayın
Quiz
Birazcık daha bilgi yarışması tadında doğru ve yanlış cevapların olabileceği sorular dizisi hazırlayın
Anket
Bir anket hazırlayın insanlar acaba ne düşünüyor hemen öğrenin
Metin
Kontrol tamamen sizde ne yazmak istediğinize siz karar verin
Liste
Yazacak sebebi çok olanlara
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Send this to a friend