Bebeğinizi Tek Başına Oynamaya Teşvik Etmenin 7 Yolu

1 min


Bebeğiniz tüm gün boyunca sürekli olarak kollarınızın arasında mı? Onu herhangi bir nedenle, hatta oynamak için bıraktığınız anda telaşlanıyor veya ağlıyor mu? Bebeğinizin sürekli olarak kollarınızın arasında olması şüphesiz pazılarınızı güçlendirek olsa da, size ne kendi ihtiyaçlarınızı ne de evinizdeki herhangi bir işinizi halletme şansı vermez. Ayrıca bu durum küçük bebeğinizin kendi kaslarını esnetmesine ve oturma, emekleme ve gezinme gibi önemli becerileri geliştirmesine de izin vermez. Onu her zaman kollarınızın arasında tutma ve taşıma alışkanlığından kurtarmaya ve kendi başına oynamaya teşvik etmeye hazırsanız, bu 7 yolu mutlaka deneyin:

  1. 1 Bebeğinize özel zaman ayırın


    İster karnını gıdıklarken, ister ona bir hikaye okurken, isterse de devirmesi için bloklar dizerken olsun, günde birkaç kez bölünmeyecek şekilde onunla vakit geçirdiğinizden emin olun. Yani önemli olan şu ki hangi aktiviteyi yapıyor olursanız olun sadece bebeğinizle ilgilenin. Bebeğiniz yeterince odaklanmış Anne ve/veya Baba ilgisi gösterirseniz, günün diğer saatlerinde bağımsız olarak oynamaya daha istekli olacaktır.

  2. 2 Bebeğinizin temel ihtiyaçları konusunda bilgi sahibi olun


    Bebeğiniz ağladığında veya huzursuzlağında bunu gerçekten sadece kendisini kucağınıza almanız için mi uğraşıyor yoksa başka bir şeye mi ihtiyacı var? Belki bebeğiniz acıkmıştır, susamıştır, altını ıslatmıştır veya kendini yorgun hissediyor ve uyumak istiyordur. Bu huzursuzlanmanın altında kimi bebekler için bezini daha sık değiştirme ihtiyacı vardır. Bazı bebekler bu konuda daha az umursamaz olabilirler. Bazıları ise her zaman temiz ve kuru bir popo severler. 

    Ya da belki de uyku programında bazı küçük ayarlamalar gerekiyor.Bebeğinizin bu temel gereksinimlere ihtiyaç duyup duyup duymadığı ile ilgili gözlem yapın ve gerekiyorsa onu kucağınıza alın.

  3. 3 Küçük bir değişiklik ya da farklılık yeterli olabilir


    Bebeğiniz henüz yeni yürümeye başlayan bir çocuk gibi mızmızlanamıyor veya bir genç gibi gözlerini yuvarlayamıyor olsa da onun da bazen aynı rutinden sıkılabileceğini unutmayın. Bebeğiniz istediği şey sadece bir ortam veya manzara değişikliği olabilir. Odasında yerde oynuyorsa, onu mutfak gibi yeni bir yere geçirmeyi deneyin. Denenmiş ve herkesten tarafından bilenen gerçek bir numara olarak, yemek yerken veya bulaşık yıkarken ona tahta kaşıkla vurması için bir tencere vermek kesinlikle bebeğinizi memnun edecektir.

  4. 4 Önüne ilgisini çekebilecek farklı farklı şeyler koyun


    Bebeğinizi bir yere tek başına bıraktığınızda, onu meşgul edecek birkaç oyuncak, kitap ve başka şeyler verin. Fazla seçenek arasından mutlaka birini tercih edecektir ve siz de tercihen sevdiği ama son zamanlarda oynamadığı şeyler olmasına özen gösterin yeter.

  5. 5 Bebeğinize nasıl yapılacağını gösterin


    Bebeğiniz önünde yer alan cezbedici oyuncaklara rağmen hala endişeli veya ağlıyor mu? Belki hızlı bir nasıl yapılıra ihtiyacı vardır. Sesini duyabilmesi için şıngırdayan topunu yuvarlayın veya ona oyuncak piyanosunu nasıl çalacağını gösterin. Yeni bir şey keşfetmek ve öğrenmek kolaylıkla sakinleşmesini ve odaklanmasını sağlayacaktır.

  6. 6 Kısa süreliğini ortadan kaybolun ve ardından ''Ce Eee''


    Bebeğinizle birlikte zaman geçirirken ona bir dakikalığına ayrılmanız gerektiğini söyleyin. Yanından ayrılmaktan kastımız tamamen yanından ayrılmaktan çok görüş alanının hemen dışına çıkmak. Kısa bir süre sonra sizi görmesini sağlayıp birkaç kez ''Ce eee'' diyin, böylece uzaklaştığınızda bile yakında geri döneceğinizi eğlenceli bir şekilde öğrenmeye başlayacaktır.

  7. 7 Bebeğinizin yanından ayrıldığınız süreyi zamanla uzatın


    Yapmanaz gereken şey bebeğinizle ayrı kaldığınız süreyi git gide uzatmak. Başlangıçta bebeğiniz yanında ayrılın ve birkaç dakika sonra bebeğinizin yanına dönün. Bir süre onunla oynayın. Her ayrılışınızda, bundan mutlululuk duymasa bile biraz daha uzun süre yanından ayrıl kalın (bebeğinizin yanına geri dönmek için kesinlikle çığlık atmasını veya ağlamasını beklemeyin, yoksa bir dahaki sefere sizi istediğinde hemen ağlamaya veya çığlık atmaya başlayacaktır). Bebeğinizin biraz yalnız kalmanın o kadarda korkutucu bir şey olmadığı mesajını öğrenmesini sağlayacaktır.


Like it? Share with your friends!

What's Your Reaction?

Yorumsuz Yorumsuz
0
Yorumsuz
Sinir şey Sinir şey
0
Sinir şey
Bayıldım Bayıldım
0
Bayıldım
Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Ben Şok Ben Şok
0
Ben Şok
Koptum Koptum
0
Koptum
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm
Mikemmel Mikemmel
0
Mikemmel

0 Comments

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Choose A Format
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Send this to a friend