Türkiye’nin En Pahalı Futbol Transferleri

Türkiye'de gerçekleşen en pahalı transferler..4 dakikada okuyabilirsin


3
19 paylaşım, 3 puan

Türkiye’nin En Pahalı Futbol Transferleri

Türkiye futbol konusunda 2000’li yıllardan sonra büyük gelişim göstermiştir. Galatasaray’ın UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası’nı kazanmasıyla, Türkiye kulüp bazında en büyük başarısını elde etmiştir. Bu tarihten sonra oyuncuların piyasa değeri artmış ve ligimizin yayın geliri çoğalmış, böylece Türk kulüplerinin kasasına daha fazla para girmiştir. Kulüplerin gelirinin artmasıyla transfere ayırdıkları bütçeler de artmıştır. Ülkemizde son yıllarda transfere büyük paralar harcanmaktadır. Türkiye’de gerçekleşen en pahalı transferler aşağıda sıralanmıştır.

Cenk Tosun- 22 Milyon Euro

7 Haziran 1991 tarihinde Almanya’da dünyaya gelen Cenk Tosun futbola Eintracht Frankfurt altyapısında başlamıştır. Daha sonra Gaziantepspor’a transfer olan Tosun, burada gösterdiği başarılı performans ile bedelsiz olarak Beşiktaş’a transfer olmuştur. Beşiktaş formasıyla 142 maçta 64 gol atarak başarılı bir grafik çizmiştir. Beşiktaş formasıyla Şampiyon Ligi’nde gösterdiği performans ile büyük takımların dikkatini çekmiştir. Cenk Tosun, 2018 yılında İngiliz kulüplerinde Everton’a 22 milyon Euro bedelle satılarak, Türkiye’de gerçekleşen en pahalı transfer olmuştur. Milli takımda da forma giyen Tosun, milli formayla 42 maçta 16 gol kaydetmiştir.

Badou Ndiaye- 16 Milyon Euro

27 Ekim 1990 tarihinde Senegal’in Dakar kentinde doğmuştur. Futbola ülkesinin takımlarından Diambars kulübünde başlamıştır. 2012 senesinde Norveç’in Bodo Glimt takımına transfer olan Nediaye, başarılı bir performans göstermiştir. Burada 3 sezon forma giydikten sonra, 330 bin Euro bonservis bedeliyle ülkemizin takımlarından Osmanlıspor’da forma giymeye başlamıştır. Ndiaye performansıyla ülkemizin pek çok takımının dikkatini çekmeyi başarmıştır. Daha sonra Galatasaray’a transfer olmuştur. 1 yıl Galatasaray’da forma giydikten sonra, 2018 yılında Stoke City’e 16 milyon Euro bedelle transfer olmuştur. Türkiye’nin en pahalı 2.transferidir. Ndiaye, günümüzde Trabzonspor forması giymektedir.

Eljiif Elmas- 16 Milyon Euro

24 Eylül 1999 tarihinde Kuzey Makedonya’nın Üsküp şehrinde dünyaya gelmiştir. Kuzey Makedonya asıllı olan Elmas, futbola Rabotni?ki altyapısında başlamıştır. 2017 yılında Fenerbahçe’ye transfer olan Elmas, ilk sezonda 17 yaşında olması sebebiyle forma giyememiştir. Diğer sezonda Fenerbahçe formasıyla 34 maça çıkmış ve başarılı bir oyun ortaya koymuştur. 2019 yazında 16 milyon Euro bedelle İtalyan kulüplerinden Napoli’ye transfer olarak, Türkiye’nin en pahalı 3. Transferi olmuştur. Günümüzde Napoli forması giyen Elmas, Makedonya milli takımında 18 maça çıkmış 4 gol atmıştır.

Moussa Sow- 16 Milyon Euro

19 Ocak 1986 tarihinde Fransa’da doğmuştur. İlk resmi maçına Rennes formasıyla çıkan Sow, 2010 yılında Fransa’nın Lille kulübü ile sözleşme imzalamıştır. Lille formasıyla 25 gol atarak Gol Kralı olan Sow, o sezon Lille ile Ligue 1 şampiyonluğu yaşamıştır. Sow, 2012 yılında, 10 milyon Euro bedelle Fenerbahçe kulübüne transfer olmuştur. Fenerbahçe forması ile 3,5 sezonda 51 gol kaydederek, taraftarın gönlünde taht kurmuştur. Daha sonra 16 milyon Euro karşılığında El-Ehli takımına satılmış ve Türkiye’nin en pahalı 4.transferi olmuştur. En son Gaziantep FK’nde forma giyen Sow, Senegal milli formasıyla 50 maça çıkmıştır.

Mario Jardel- 16 Milyon Euro

Mario Jardel, 19 Eylül 1973 tarihinde Brezilya’nın Forteleza kentinde doğmuştur. İlk profesyonel maçına Vosco da Gama formasıyla çıkmıştır. 1996 yılında Porto’ya transfer olan Jardel, 125 maçta 130 gol atarak tekrarlanması zor bir başarı yakalamıştır. 1999 senesinde Altın Ayakkabı ödülüne layık görülmüştür. Jardel, pek çok kulüpten transfer teklifi almış ancak 16 milyon Euro bonservis bedeliyle Galatasaray’ı tercih etmiştir. Galatasaray formasıyla 48 maçta 31 gol atan Jardel, Galatasaray’ın UEFA Kupası zaferinde büyük rol oynamıştır. Daha sonra pek çok takımda top koşturmuş, 38 yaşında futbolu bırakmıştır.



Paylaşmayı unutma!

3
19 paylaşım, 3 puan

Tepkin?

Yorumsuz Yorumsuz
1
Yorumsuz
Sinir şey Sinir şey
2
Sinir şey
Bayıldım Bayıldım
1
Bayıldım
Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Ben Şok Ben Şok
0
Ben Şok
Koptum Koptum
0
Koptum
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm
Mikemmel Mikemmel
0
Mikemmel

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Yazmak İstersiniz?
Kişilik Testi
Hangi ünlüye benzediğini merak edenlere özel sorular dizisi hazırlayın
Quiz
Birazcık daha bilgi yarışması tadında doğru ve yanlış cevapların olabileceği sorular dizisi hazırlayın
Anket
Bir anket hazırlayın insanlar acaba ne düşünüyor hemen öğrenin
Metin
Kontrol tamamen sizde ne yazmak istediğinize siz karar verin
Liste
Yazacak sebebi çok olanlara
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Send this to a friend