Fas’ta Hava Durumu Nasıl? Hava Her Zaman Sıcak mı?

1 dakikada okuyabilirsin


1
2 paylaşım, 1 puan

Fas, ılık ve güneşli bir iklime sahiptir, ancak ülkenin hangi bölgesinde olduğunuza bağlı olarak oldukça farklıdır. Fas’ın kuzeyi, başkent Rabat, Kazablanka ve elbette Tangier dahil subtropikal iklim bölgesine girmektedir. Fas’ta genel olarak yaz çok uzun ve sıcak, kışlar ılık ve nemlidir. Güneyde tropikliğin etkisini belirgin bir şekilde hissedilmektedir.

Kazablanka, tropik ve subtropikal iklim bölgesinin buluştuğu bölgeye kalmaktadır. Tropik alanlar tam olarak bu bölgenin güneyinde uzanmaktadır. Marakeş ve Agadir de tropik iklim bölgelerinde kalır ve tüm yıl boyunca ılık ve güneşli havanın tadını çıkarabilirsiniz. Bu bölgenin kışları ise ılık geçer.

Fas’taki Atlas Dağları hava bariyeri görevi görmektedir ve Atlantik Okyanusu’ndan gelen nemli hava kütlelerinin Afrika’nın içine girmesini engellemektedir.

Tanca (Tangier) Hava Durumu

Tangier subtropikal iklim bölgesine girer ve klasik bir Akdeniz iklimine sahiptir. Yazları oldukça sıcak ve nemliylen, kışları ılık ve yer yer yağışlıdır.

Rabat Hava Durumu

Rabat subtropikal iklim bölgesi içinde yer almaktadır. Uzun ve ılık yazlar ve kısa, ılık ve yağışlı kışlar vardır. Mart-Kasım ayları arasında gündüz sıcaklıkları yüksektir ve genellikle 20°C'nin altına düşmez. En sıcak ay 28°C civarında sıcaklıklarla Ağustos'tur.

Atlantik'in daha soğuk suları yaz sıcaklıklarının çok yüksek olmasına izin vermez. Ancak cildinizi oldukça çabuk yakabilecek güçlü güneş ışınları olduğunu unutmamakta fayda var.


Ilıman kış sadece üç ay sürer  Aralık, Ocak ve Şubat aylarında. En soğuk ay, sıcaklıkların 16°C civarında olduğu Ocak ayıdır. Sıcak günlere rağmen, Rabat'taki geceler Temmuz ve Ağustos aylarında yaklaşık 17 - 18°C, Ocak  ayında ise 6°C ile her zaman serindir.

Kasım ayından Nisan ayına kadar hava geleneksel olarak oldukça yağışlıdır ve ardından ayda 100 mm'nin üzerine düşer.En yağışlı hava Aralık ayındadır. (yaklaşık 250 - 300 mm). Yazlar çok kuraktır ve bazı aylarda bir damla yağmur bile düşmemektedir.

Kazablanka Hava Durumu

Kazablanka subtropikal iklim bölgesinin tropiklerle buluştuğu noktadır. Kasım ayından nisan ayına kadar hava, 17 ila 20°C arasındaki sıcaklıklarla keyiflidir. Mayıs-Ekim arası yazdır. Ancak Afrika'nın o bölgesinde kıyı boyunca geçen soğuk Kanarya akımı yazları sıcak değil, oldukça keyifli hale getirmektedir.


Marakeş Hava Durumu

Marakeş tropik iklime sahiptir ve etrafı çalılıklarla çevrilidir. Yıl boyunca günlük sıcaklıklar 18°C'den yüksektir. En soğuk aylar Aralık (19°C) ve Ocak (18°C)'dir. Yılın geri kalanında, hava yaz sıcaklarındaki gibidir. En sıcak ay, sıcaklığın 38°C civarına ulaştığı Ağustos'tur. Ancak, unutmayın yaz sezonu dışında (haziran-eylül ayları arasında) gece sıcaklıkları çok düşük olabilir! Kış aylarında sıcaklık geceleri 0°C'ye kadar düşebilir.

Agadir Hava Durumu

Agadir şehri tropik iklim bölgesine düşer ve İspanya Kanarya Adaları'na benzer bir iklime sahiptir. Agadir'deki günlük sıcaklıklar Ağustos ve Eylül aylarında 26-28°C, Ocak ayında ise 21°C civarındadır. Yağışlar azdır ve Ocak ayında maksimum yağış olduğu zaman, 45-50 mm'den fazla düşmez. Geceler nispeten yaz ve kış serindir. Ocak ayında gece sıcaklığı 10°C , Temmuz ve Ağustos aylarında ise 17°C civarındadır. 


Paylaşmayı unutma!

1
2 paylaşım, 1 puan

Tepkin?

Yorumsuz Yorumsuz
0
Yorumsuz
Sinir şey Sinir şey
1
Sinir şey
Bayıldım Bayıldım
1
Bayıldım
Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Ben Şok Ben Şok
0
Ben Şok
Koptum Koptum
0
Koptum
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm
Mikemmel Mikemmel
0
Mikemmel

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Yazmak İstersiniz?
Kişilik Testi
Hangi ünlüye benzediğini merak edenlere özel sorular dizisi hazırlayın
Quiz
Birazcık daha bilgi yarışması tadında doğru ve yanlış cevapların olabileceği sorular dizisi hazırlayın
Anket
Bir anket hazırlayın insanlar acaba ne düşünüyor hemen öğrenin
Metin
Kontrol tamamen sizde ne yazmak istediğinize siz karar verin
Liste
Yazacak sebebi çok olanlara
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Send this to a friend