BMW, Mercedes ve Jeep modellerine %35 zam geliyor!

3 dakikada okuyabilirsin


Bir çoğumuzun tüh be tam da BMW alacaktım, Mercedes alacaktım çok üzüldüm dediğinizi duyar gibiyim ama şaka bir yana aramızda alacak olanlar vardır. Onlar ellerini çabuk tutsunlar biz şimdilik sadece haberi okur yorum yaparız  ¯_(ツ)_/¯

Türkiye, ABD’nin çelik ve alüminyuma koyduğu ek vergileri kaldırmaması durumunda misilleme ile karşılık vermeye hazırlanırken, Amerika Birleşik Devletleri de toprakları içinde üretilen araç modellerine zam yapacağını belirtiliyor.

ABD’nin 8 mart tarihinde yürürlüğe girmiş olan taşıtlara ek vergi politikası nedeniyle birçok Avrupa ülkesiyle birlikte Türkiye de ABD’ye karşı hamle yapmayı planlıyor. Dünyada ticaret savaşı başlatan ABD Başkanı Trump’a karşı birleşen ülkeler karşı hamle yaparak kararın geri çekilmesini bekliyor. Geçtiğimiz hafta Kanada ve Meksika, ABD’ye karşı misilleme yapma kararı alırken, Avrupa Birliği ise uzlaşma sağlanamaması durumunda ne gibi tedbirler alınabileceğini tartışıyor.

ABD’nin dünyaya karşı açmış olduğu sayısız ticaret savaşlarına kendisinin de karşılık vereceğini duyuran Türkiye, herhangi bir geri adım sözkonusu olmazsa 21 Haziran 2018’den itibaren ülkeye giren 22 ABD menşeili ürüne ek vergi uygulayacak. Buna göre Türkiye’nin uygulayacağı ek vergi ile ABD’ye yapılan ihracattan açılacak 266,5 milyon dolarlık ek vergiye eşit olacak.

Viski başta olmak üzere alkollü içeceklere %40 oranında ek vergi konurken, ABD’den ithal edilen otomobil ve motorlu araçlara %35 ek vergi uygulanacak.

Türkiye ABD’den yılda 87 milyon dolarlık araç ithal ederken, 21 Haziran’dan itibaren bu araçlara yüzde 35 ek gümrük vergisi eklenerek 30 milyon dolar bütçeye ek gelir sağlayacak. Türkiye’nin ABD’den ithal ettiği araçlar yalnızca Amerikan malları da değil. BMW ve Mercedes gibi lüks sınıf Alman otomobil markaları da bu misillemeden etkilenecekler.

BMW, Amerika’da X3, X4, X5 ve X6 adlı SUV modellerini üretip Türkiye dahil tüm dünyaya satış yaparken, Mercedes ise GLE ve GLS adlı SUV modellerini ABD’de üretiyor. Bu ek vergiyle birlikte zaten ÖTV ve KDV nedeniyle fiyatı yüksek olan bu otomobillere ek yüzde 35 vergi daha dahil ediliyor. Misillemeden etkilenen Amerikan markaları ise; Jeep’in Grand Cherokee ve Wrangler modelleri, Ford’un ise ABD’de üretip Türkiye’ye ihraç ettiği sadece Mustang modeli bundan etkilenecek. Yani Ford’un diğer modellerini almak isteyenler bu %35 ek vergiyi ödeyemeyecekler. O yüzden rahat olabilirsiniz sevgili Focus vs severler.


Paylaşmayı unutma!

Tepkin?

Yorumsuz Yorumsuz
0
Yorumsuz
Sinir şey Sinir şey
0
Sinir şey
Bayıldım Bayıldım
0
Bayıldım
Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Ben Şok Ben Şok
0
Ben Şok
Koptum Koptum
0
Koptum
Üzüldüm Üzüldüm
1
Üzüldüm
Mikemmel Mikemmel
2
Mikemmel

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Yazmak İstersiniz?
Kişilik Testi
Hangi ünlüye benzediğini merak edenlere özel sorular dizisi hazırlayın
Quiz
Birazcık daha bilgi yarışması tadında doğru ve yanlış cevapların olabileceği sorular dizisi hazırlayın
Anket
Bir anket hazırlayın insanlar acaba ne düşünüyor hemen öğrenin
Metin
Kontrol tamamen sizde ne yazmak istediğinize siz karar verin
Liste
Yazacak sebebi çok olanlara
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Send this to a friend