Kış Aylarında Cilt Bakımı

2 dakikada okuyabilirsin


0
9 paylaşım

Kış aylarında en dikkat etmemiz gereken yerlerin başında cildimiz geliyor. Kurumasına engel olmak ve cilde nemini geri kazandırmak için yapmak gerekenler oldukça basit aslında. Bu içeriğimde sizlere benim de uyguladığım ve başarılı sonuçlar aldığım oldukça kolay olan birkaç adımdan bahsedeceğim. 

Cildinize bir şeyler uygulamadan önce cilt tipinizin hangi gruba girdiğine karar vermekle işe başlayın. Kullanacağınız tüm ürünlerin iyi sonuçlar vermesi için cilt tipinizle uyumlu olması önemli.  Zira, zaten yağlı bir cilde sahipseniz bir de üzerinde yağlı bir nemlendirici kullanırsanız bu durum daha fazla yağlanmaya ve istenmeyen sivilcelere neden olabilir. 

Cilt tipinize kadar verdikten sonra  ilk aşama bir nemledirici seçmenizde. Günlük kullanıma uygun, aksatmadan kullanacağınız bir ürün olmalı. Düzenli olarak kullandığınız zaman cildinizin gün içerisinde kaybettiği nemi geri kazandırabilirsiniz. Benim kullandığım ve oldukça memnun kaldığım nemlendirici ise Loreal Paris’in Mucizevi Yağ Günlük Bakım Kremi:

Bir sonraki aşamada ise haftada 1 veya 2 defa cildinize maske yaparak kaybettiğiniz nemi cildinize geri kazandırabilirsiniz. Bunu isterseniz doğal tariflerle kendiniz hazırlayabilir isterseniz de mağazalarda satılan nemlediricileri deneyimleyebilirsiniz. Benim de şahsen kullandığım ve memnun kaldığım ürünlerden birisi Garnier Nem Bombası. Cildinize nem kazandırırken aynı zamanda harika bir ferahlık hissi veriyor. 

Ve son olarak mutlaka bol bol su için. Hem genel sağlığınız hem de cildiniz için vazgeçilmeyen bir koşul su içmek. Gün içerisinde 2-3 lt kadar su içerek, vücudunuzun su ihtiyacını karşılayabilir ve cilt kurumalarını engelleyebilirsiniz.

Sağlıklı ve iyi görünen bir cilde sahip olmak işte bu kadar basit bir iki adımdan ibaret 😉


Paylaşmayı unutma!

0
9 paylaşım

Tepkin?

Yorumsuz Yorumsuz
0
Yorumsuz
Sinir şey Sinir şey
0
Sinir şey
Bayıldım Bayıldım
0
Bayıldım
Sevdim Sevdim
0
Sevdim
Ben Şok Ben Şok
0
Ben Şok
Koptum Koptum
0
Koptum
Üzüldüm Üzüldüm
0
Üzüldüm
Mikemmel Mikemmel
0
Mikemmel

0 Yorum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ne Yazmak İstersiniz?
Kişilik Testi
Hangi ünlüye benzediğini merak edenlere özel sorular dizisi hazırlayın
Quiz
Birazcık daha bilgi yarışması tadında doğru ve yanlış cevapların olabileceği sorular dizisi hazırlayın
Anket
Bir anket hazırlayın insanlar acaba ne düşünüyor hemen öğrenin
Metin
Kontrol tamamen sizde ne yazmak istediğinize siz karar verin
Liste
Yazacak sebebi çok olanlara
Video
Youtube and Vimeo Embeds
Send this to a friend