Bir çok müzik aleti görmüş veya seslerini dinlemiş olabilirsiniz. Ancak, eminiz ki bunları daha önce ne gördünüz ne de dinlediniz! Birbirinden sıradışı müzik aletlerini izlerken bir yandan da seslerini dinleyebilirsiniz. Kimisi gerçekten kulaklarınızın pasını silecek ama hepsi için aynı sözü veremiyoruz 😀
Yorumlarınızı aşağıda bizimle paylaşmayı unutmayın! 🙂
Dostum Bu Ağaç Şarkı Söylüyor!
Adı Singing Ringing Tree yani Şarkı Söyleyen Ağaç. Bu ağaç yoğun rüzgarın olduğu İngiltere'nin Lancashire kendine Mike Tonkin ve Anna Liu of Tonkin Liu tarafından yapılmış. Çelik boruların konumu öyle bir ustalıkla ayarlanmış ki rüzgarın geçtiği borulardan çeşitli sesler çıkmakta ve bir şölen oluşmakta!
Buyrun Sesi:
Yine Bir Tesla Farklılığı
“Zeusaphone” Tesla'nın elektirik akımlarıyla yarattığı hem görsel hem de işitsel bir şölen. Bu alet aslında şarkı söyleyen bir bobin!
Buyrun Sesi:
Bir Su Aleti
Waterphone, yani farklı bir deyişle Okyanus arpı. Paslanmaz çelikten yapılan silindir formundaki bu müzik aletinin içerisinde bir miktar su bulunur ve bu titreşimleri değişik sesler çıkarır.
Buyrun Sesi:
Bir Leonardo Da Vinci Eseri
Leonardo Da Vinci tarafından tasarlanan Wheelarp, el ve ayak uyumuyla çalınan bir alet.
Buyrun Sesi:
Sıradışı Bir Müzik Aleti Olduğu Kesin!
Bu bir Überorgan. Aslında devasa boyutta bir heykel ama konumlanması ve çıkardığı sesler gereğince sanatsam bir müzik aleti olarak da geçiyor. Ben çok anlamlandıramadım, bakalım size bir şeyler ifade edecek mi!
Buyrun Sesi:
Yasaklanan Alet: Glass Armonica (Glasharmonika)
Benjamin Franklin'in icat ettiği bu alet delirten enstrüman olarak da biliniyor. Hatta bu aleti çalan kişilerin delirtmesi yüzünden yasaklanmış bir alet. Sesi insanı biraz delirtiyor ama o kadar da değil dediğinizi duyar gibiyim!
Buyrun Sesi:
Elektronik Müziğe Farklı Bir Yorum
Adı AlphaSphere. İngiltere'de icat edilen bu müzik aleti elektronik müzik türünde sesler çıkarıyor.
Buyrun Sesi:
Suların Sesini Dinleyin
Bu alet tam anlamıyla su ile çalışıyor. Hava yerine su basıncı ile melodilerin oluştuğu aleti çalarken parmaklarınızın buruşması kaçınılmaz bir gerçek 😀
0 Comments